Friday, October 28, 2011








Tere!

Jätkan sealt, kus eelmine kord jutt pooleli jäi. Neljapäeva hommikul viis Maik meid 20km kaugusele olevasse lennujaama Proserpine'i, kust lendasime läbi Brisbane'i ja Perthi Karrathasse. Lennusõit oli väga väsitav nagu ka need pildid illustreerivad.

Karrathas tuli meile vastu Charlie, kes nägi välja siuke vana ja kombetu päss (tegi autos suitsu) ja viis meid meie staffhouse'i, kuid nüüd oleme aru saanud, et väga vinge mees on :). Seal tutvustati meid kahele asiaadile (abielupaar), kes tegid meile väikese sissejuhatuse maja reeglitest. Meiega koos elab veel nende väike 5-aastane poeg :D ja veel üks iirlane ja inglane. Kokku on meid elamas siin 4-toalises majas 7. Seadsime end oma tuppa sisse ja käisime ka ostukeskuses(30 min jalutada) omale külmkappi varusid täiendamas (külmkapp on 7 inimese peale liiga väike, kuid kokkuvõttes on sama suur kui Airlies) Enne oli meil küll merevaatega tuba, kuid siin on meil fully konditsioneeriga maja jess! Siin on see täiesti asendamatu vahend, sest praegu on siin kevad ja tihti 35 kraadi sooja ja kohalikud peavad seda veel jahedaks. Suvel peaks temperatuur küündima 45 kraadini, mis on tõsine põrgukuumus. Kui isa Toomas küsis, mis temperatuur meil on ja ma vastasin, et 37, siis ta vastas selle peale:"Ma ei küsinud kehatemperatuuri :D"

Karratha Tavern (karrathatav.com.au) on pindalalt suur ühekordne maja Karratha keskel(2-3 minutit meie elukohas jalutada), kus on alkoholi pood, 2 baari, restoran ja kõrval majas pakutakse ka majutust (motelli moodi maja). Üks baar on nn spordibaar, kus on kõik seinad televiisoreid täis ja tihe panustamine käib. Esialgne mulje oli päris naljakas, kuidas täiskasvanud mehed vaatavad koerte või hobuste võiduajamist ise täiest kõrist kaasa elamas. Teine baar on rohkem klubile iseloomulik ja kus töötavad "skimpied", kes on väga nappides riietes tütarlapsed(iga nädal on nad erinevad ja nad on ikka väga koledad). Klientideks on maailma kõige mehisemad mehed - karvased tatöveeringutega kaevurid, kes pärast tööd mustade riietega tulevad oma sel päeval teenitud raha maha jooma. See on selle linna juures hämmastav, et tundub nagu nad peale joomise mitte midagi muud ei teegi. Hommikul tulevad juba inimesed baari ja hakkavad tinistama. Kuna siin läheb kella kuuest pimedaks, siis tavern pannakse tavaliselt varasemalt 12 öösel kinni.

Nüüdseks oleme juba nädal aega siin töötanud ja oleme väga rahul. Mina olen Maintenance/yardie positsioonil, mis hõlmab suhteliselt kõike. Vahetan õllevaate, täidan külmikuid külma õllega, viin baaritütarlastele jääd juurde, teenindan bottleshopis kliente, koristan laudadelt taldrikuid ja klaase, viin prügikaste välja jnejne. Töö on väga lihtne ja nädala sees on ka passimist päris palju. Laura ülesanneteks on restoranis toitu lauale viia, tellimusi võtta, baaris teenindada või bottleshopis müüjaametit pidada. Kokkuvõttes on palgad väga head ja ka töötunde koguneb päris palju. Lauril tuleb see nädal suisa 60 tundi täis ja Laural 50. Lisaks saab Laura päris kõvasti jootraha. Meil on nädalas ka 1 vaba päev, mis alati on meil õnneks ühel päeval.

Taverni programm on samuti huvitav, sest näiteks täna peame endale kostüümid selga tõmbama halloweeni puhul, mis teeb tööpäeva veelgi huvitavamaks. Teisipäeviti mängitakse klubimuusikat, kolmapäeviti on karaokeõhtud ja nädalavahetusel veel erinevad eriprogrammid. Näiteks paar päeva tagasi esinesid siin meesstriptiisitarid, mis tõi kõvasti naiskliente tavernile juurde. Eriti üllas tunne oli siis, kui spordibaaris näidati Moskva finaali, Kanepi ja Cibulkova mängu (küll aga 5 päeva hiljem :D)

Karratha puhul meeldib meile veel väga selline omapärane kõrbellik loodus. Mulda kuskil ei ole ja selle asemel on oranž savi, meenutab liivaväljakut tennises. Suvalises järjekorras on pilte meie Tavernist, bottleshopist, spordibaarist ja üleüldisest Karrathast.

Jällenägemiseni!

No comments:

Post a Comment